Szállítási Feltételek

 

www.vitaloptika.hu / www.vitaloptika.com

 

 

Jelen Szállítási Feltételek a Kereskedő Általános Szerződési Feltételeinek elválaszthatatlan része,
annak teljes tartalmával és valamennyi pontjával együtt értelmezendő.

 

VÁSÁRLÓINK KÉNYELMÉT ÉS IGÉNYEIT MAXIMÁLISAN FIGYELEMBE VÉVE WEBÁRUHÁZUNKBAN TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS ESETÉN 
MINDEN FIZETÉSI MÓD BIZTOSÍTÁSA,

ILLETVE A BRUTTÓ 15.000 FT FELETTI VÉGÖSSZEGŰ MEGRENDELÉSEK HÁZHOZSZÁLLÍTÁSA

DÍJMENTES!

Optikai szalonunk 2020.04.01-től a járványügyi helyzetre való tekintettel határozatlan ideig ügyeleti rendben működik. Optikai kiszolgálás, személyes átvétel kizárólag telefonon, üzenetben, illetve előre egyeztetett bejelentkezés alapján történik.

1.     Személyes átvétel optikai szalonunkban (7400 Kaposvár, Honvéd u. 2.)

 

A személyes átvétel DÍJMENTES.

 

Megrendelését személyesen is átveheti előre egyeztetett időpontban üzletünkben. A megrendelt termékeket összekészítjük, melynek megtörténtéről a megrendelés során megadott elérhetőségeken (elsősorban telefonon vagy e-mailen) értesítjük Vásárlóinkat. A megrendelt termékek átadása előzetesen egyeztetett időpontban történik.

 

Telefon: 06 30 939 9199
E-mail: info@vitaloptika.hu
Web: www.vitaloptika.hu
Facebook: www.facebook.com/VitalOptika/

 

2.     Házhozszállítás belföldre – GLS futárszolgálat

Szerződött partnerünk által a kiszállítás munkahelyére, lakására, vagy egyéb címre munkanapon 8.00 és 17.00 óra között történik.

 

A házhozszállítás díja:

  • Bruttó 15.000 Ft alatti végösszegű megrendelés esetén                   990 Ft

  • Bruttó 15.000 Ft feletti végösszegű megrendelés esetén                 DÍJMENTES

 

A futár munkanapokon 8:00 és 17.00 óra között szállítja ki a csomagot. A megrendelés során kérjük, szíveskedjék megadni a kiszállítással kapcsolatos minden adatot (pl. kapucsengő, porta, megbízott, stb). A kiszállítás előtti munkanapon emailben értesítést küldünk a feladás tényéről és a fuvarlevélszámról. A kiszállítás reggelén megerősítésként egy SMS-t küld a futárszolgálat. Szükség esetén pedig kapcsolatba léphet a futárcéggel és akár módosíthatja a kiszállítási adatokat. A futárszolgálat elérhetősége: https://gls-group.eu/, Telefon: +36 1 802 0265, Mobil: +36 20 890-0660

 

Két kézbesítési kísérlet után a futárszolgálat 5 munkanapig tárolja a csomagot, mely után a Vásárló az ügyfélszolgálaton tud érdeklődni. Minden esetben internetes csomagkövetést biztosítunk a szállítás során.

Teendők sérült termék esetében: Kérjük minden esetben átvételt megelőzően győződjön meg a csomagolás sértetlenségéről. Amennyiben a termék vagy a csomagolás a szállítás során sérült meg, úgy panaszbejelentést, egyéb igényt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha a futárral jegyzőkönyv felvétele történt. További információ: https://gls-group.eu/HU/hu/gls-reklamacio